banner10.jpg

Društvena odgovornost

Zaposleni
Unimet se trudi da stvori dugoročne veze sa svojim zaposlenima, a to čini ulažući u osposobljavanje radnika kroz praktičnu obuku, edukaciju i neprekidno učenje. Poštujemo zaposlene kao ličnosti i sve njihove nacionalne i kulturne različitosti. Unimet pruža jednake mogućnosti svim zaposlenima, kao i kandidatima koji konkurišu za posao. Poštujemo pravo svakoga da uskladi profesionalne obaveze i svoje slobodno vreme. Činimo sve da zaposleni ne budu diskriminisani na radnom mestu. Cilj Unimeta je da razvija i da održava dobre i zdrave odnose među zaposlenima. Želimo da zaposleni budu ponosni što su deo uspešnog preduzeća i da Unimet bude ponosan na znanje i stručnost svojih zaposlenih.

Društvena zajednica
Unimet posluje u uslovima ekonomske tranzicije društva koje se suočava sa velikom nezaposlenošću (posebno mlađe populacije), sa društvenim sferama kojima su potrebne značajne promene i sa brojnim drugim problemima. Unimet se trudi da dâ doprinos u prevazilaženju problema tako što se trudi da obezbedi posao i zaposli što više radnika, a daje i mogućnost značajnom broju preduzetnika da postanu kooperanti Unimeta, podstičući time njihov razvoj i uključivanje u društvene tokove. Unimet pruža finansijsku i tehničku pomoć velikom broju domaćih dobavljača.

Unimet je glavni sponzor Rukometnog kluba Jugović iz Kaća. Klub sada ima tridesetak zaposlenih zahvaljujući našoj i pomoći drugih sponzora. Sponzorstvo smatramo načinom da svima predstavimo i približimo sport i zdrav način života. Cilj nam je da RK Jugović privuče što više dečaka i devojčica koji će se rekreativno baviti ovim sportom, kao i one koji će se u budućnosti profesionalno baviti rukometom. U RK Jugović igraju seniori iz cele Srbije. Zahvaljujući višegodišnjem sponzorstvu od strane Unimeta, RK Jugović je postao jedan od najboljih klubova u našoj zemlji.

Životna sredina
Upravljanje zaštitom životne sredine za Unimet ne znači samo pridržavati se zakona i sprečiti zagađivanje životne sredine. Čvrsto verujemo da je pravilan odnos prema životnoj sredini veoma bitan u poslu i da spada među osnovne zadatke firme, kao ključni činilac održivog razvoja. U budućnosti planiramo da unapredimo upravljanje zaštitom životne sredine, tako što ćemo postaviti ciljeve i definisati aktivnosti koje značajno utiču na životnu sredinu. Pratićemo u kojoj meri ispunjavamo predviđeno i sačinjavaćemo godišnji izveštaj o postignutom. Kao rezultat naših napora da sačuvamo životnu sredinu 2007. godine smo uskladili poslovne aktivnosti sa zahtevima standarda ISO14001.