Osnovni podaci o preduzeću

Unimet se bavi mašinskom obradom na CNC mašinama, izradom velikog broja pozicija od lima, sklapanjem i testiranjem različitih uređaja. Firma zapošljava više od 200 ljudi a sedište se nalazi u Kaću, pored Novog Sada, u severnom delu Srbije. Imamo dve lokacije za proizvodnju, jedan u Kaću, a drugi u Jarmenovcima, pored Topole, 100km južno od Beograda. Proizvodnja se obavlja u pet proizvodnih pogona ukupne površine 6500m2.

Na visokoproduktivnim mašinama renomiranih japanskih, američkih i evropskih proizvođača izvršavaju se brojni, izuzetno složeni i precizni zadaci u skladu sa zahtevima kupaca. Trenutno raspolažemo sa oko 50 CNC mašina (Star, Okuma, Tsugami, Takisawa, Quaser, Dah Lih, Hardinge, OKK, Daewoo, Ikegai, Enshu i Hermle), kao i sa velikim brojem univerzalnih mašina sa pratećom opremom. Kontrola proizvoda se, pored korišćenja standardne merne opreme, vrši na koordinatnoj mernoj mašini Mitutoyo EURO-C-A574 CMM 3D, profil projektoru, uređajima za merenje tvrdoće i aparatima za određivanje debljine površinskog zaštitnog sloja.

Oko 70% proizvoda isporučujemo poslovnom partneru Brovex AB sa sedištem u Švedskoj, dok je 30% proizvoda namenjeno kupcima u Italiji, Nemačkoj, Francuskoj, Engleskoj i Švajcarskoj. Realizacija na domaćem tržištu je, u ovom trenutku, veoma mala.

Najzastupljeniji proizvod koji Unimet izrađuje su jedinice namenjene za upravljanje protokom fluida (pozicioneri i davači položaja), ventili, laserski uređaji za građevinarstvo, podsklopovi za pick and place mašine za elektronsku industriju, delovi mašina za pakovanje i delovi pneumatskih uređaja. Od nedavno Unimet proizvodi i delove za avio industriju.

Posredstvom Brovex-a snabdevamo procesnu industriju u SAD i Evropi širokim asortimanom proizvoda i rezervnih delova. Krajnji kupci naših proizvoda su kompanije iz naftne, hemijske, prehrambene, farmaceutske i drugih oblasti industrije.

Brovex AB iz Švedske, kao sestrinska kompanija, snabdeva nas mašinama, repromaterijalom i obezbeđuje nam sve što je potrebno za rad, što omogućava plasman naših proizvoda na švedskom tržištu i čini da postanemo još uspešniji i konkurentniji.

Dobavljači – kooperanti

Sarađujemo sa više od 30 domaćih dobavljača iz različitih oblasti: obrada gume, obrada plastike, površinska zaštita, izrada elektronskih komponenti itd. Naši kooperanti imaju značajno mesto u izradi i doradi u određenim fazama proizvodnje. Precizno brušenje, livenje i kaljenje su neki od postupaka koji od naših kooperanata zahtevaju visoku stručnost i kvalitet izrade.

Kupci

Najveći inostrani kupci

Posredstvom partnera Brovex u Švedskoj snabdevamo kupce:

Razvojni planovi

U vreme kada se proizvodni pogoni industrijski visokorazvijenih država izmeštaju u regione u kojima je radna snaga jeftinija, mi vidimo svoju priliku da zauzmemo mesto među najboljim svetskim proizvođačima. Planiramo da zapošljavamo nove radnike i da nastavimo ulaganja u opremu. Proboj na svetsko tržište predstavlja uspeh, kako za Unimet, tako i za sve naše kooperante. Naši zaposleni entuzijazmom i profesionalizmom doprinose potvrđivanju i unapređivanju renomea preduzeća. U budućnosti očekujemo usvajanje novih standarda i razvoj poslovnih mogućnosti, što će nam omogućiti da i nadalje budemo ravnopravni sa svim kompanijama koje primenjuju najnovija dostignuća. Unimet će nastaviti da ulaže napore, kako bi kvalitetom proizvoda i usluga ispunio zahteve partnera i omogućio dugoročnu saradnju, na obostrano zadovoljstvo.